Verspreid hoop

Als kerk familie is onze reactie op de COVID-19 virus pandemie niet één van paniek of angst, maar we willen de mensen dienen die het meest kwetsbaar zijn. De gezondheid van onze gemeenschap is onze hoogste prioriteit en we volgen nauwgezet de richtlijnen en aanbevelingen van het RIVM. Op onze corona update pagina (klik hier) vind je de mededelingen over de maatregelen die wij als Kerk nemen. We willen in liefde en nederigheid in deze situatie staan en ook al zijn er geen grote bijeenkomsten meer op zondag, we vormen we nog steeds het Lichaam van Jezus!

In de Bijbel staat dat we vol liefde vasthouden aan de waarheid. Alleen zó worden we steeds volwassener in het geloof. En daardoor worden we steeds meer één met Jezus Christus. Jezus Christus is het Hoofd van het Lichaam. En Hij zorgt ervoor dat het Lichaam groeit. Hij maakt het ook tot één geheel. Een lichaam wordt bij elkaar gehouden door spieren en banden. En elk lichaamsdeel heeft zijn eigen taak. Op dezelfde manier houdt Jezus Christus zijn gemeente bij elkaar.” (Efeze 4 : 15-16 Basisbijbel)

Die “spieren en banden” zien er nu heel anders uit dan in normale omstandigheden. Maar hoe ook de omstandigheden zijn, de Kerk stopt nooit (we gaan online verder). Onze hoop is gebouwd op de volmaakte liefde van Jezus Christus, en we zijn geroepen om die liefde te delen met anderen in deze wereld. En dat is precies wat we gaan doen in de komende weken en maanden nu meer en meer mensen in onze omgeving in nood geraken.

Als je hulp nodig hebt; we willen je zeggen dat we om je geven! Ons doel in deze crisis is om je te dienen waar je het nodig hebt. Laat eenvoudig een bericht achter op office@reggestroom.com of bel 0547-382764

Als je zelf wilt helpen; er zijn verschillende manieren waarop je mensen in je omgeving kunt dienen. Hieronder volgen een aantal tips die door Reggestromers ingestuurd zijn:
1. Bel iemand, die je normaal tijdens de koffie in de zondagse bijeenkomst spreekt.
2. Maak een kleurplaat met je kinderen en stuur die via de wijkverpleging naar ouderen.
3. Stuur een kaartje ter bemoediging.
4. Gebruik bijgaande brief “Beste buren” pas het eventueel aan naar jouw idee en stop ‘m in de brievenbussen in je straat of buurt.

Handige ideeën voor ouders met kinderen: Hier zijn een paar links met leuke tips om te doen met kinderen
– Hillsong Kids