Jezus is uniek

Hij is uniek.

Jesus Christus is uniek.

En als jij Jezus wil leren kennen, dan is het belangrijk om te begrijpen wat de Bijbel over Hem zegt, en wat Hij zei over Zichzelf.

Niemand is ooit meer geliefd of meer gehaat dan Jezus. Dat is geen verrassing want Hij is meest unieke persoon van alle tijden. Er zijn meer liederen tot Hem gezongen, meer kunstwerken gemaakt vanwege Hem, en meer boeken geschreven over Hem dan welke andere persoon die ooit op aarde geleefd heeft. Zelfs onze jaartelling is gebaseerd op Zijn leven: ze is opgedeeld in ‘voor Christus’ en ‘na Christus’.
Alles wijst op het feit dat Jezus niet zomaar een man was. Zijn leven was uniek. Hij deed wonderen. Hij gaf bijzonder onderwijs. Zijn leven eindigde aan een kruis, hij stond op uit de dood. En kort daarna zagen zijn volgelingen hem opstijgen naar de hemel. En zeker, iemand die zo belangrijk en uniek is, heeft natuurlijk vrienden en vijanden.
Er zijn veel mensen die een idee hebben van wie Jezus is. Ze kunnen het opgepikt hebben van de TV of van films, misschien van kerkervaringen van vroeger of van de zondagschool. Uit geschiedenisboeken of misschien van horen zeggen. Maar alleen het feit dat we ‘een idee’ hebben van wie Jezus is, betekent nog niet dat we Jezus ook echt kennen.
En als jij Jezus wil leren kennen, dan is het belangrijk om te begrijpen wat de Bijbel over Hem zegt, en wat Hij zei over Zichzelf.