Jezus is een goede vriend

Hij is een goede vriend.

Jezus is jouw vriend.

Door Jezus en Zijn dood aan het kruis, hebben wij dagelijks de kans

Iedereen van ons is op een gegeven moment wel eens een slechte vriend geweest.
Misschien dat we over de rug van onze vrienden onszelf voordeel hebben bezorgd. Misschien dat we kortaf waren tegen hen. Misschien dat we er niet waren, toen ze ons nodig hadden. En deze dingen hebben we misschien zelf ook meegemaakt. Soms zijn we niet zo’n goede vriend.
Maar Jezus is altijd een goede vriend. Eigenlijk is Hij een perfecte vriend. En zelfs als wij een vreselijke vriend voor Hem zijn, zal Hij altijd een goede vriend zijn voor ons.
Hij is zo’n goede vriend en wij zulke slechte vrienden, Hij heeft de vriendschap tussen Hem en ons gered – namelijk door te sterven voor onze zonden. En dat deed Hij vrijwillig.
Door Jezus en Zijn dood aan het kruis, hebben wij dagelijks de kans om betere vrienden met Jezus te worden en door Hem betere vrienden met anderen.
Als we dat doen, dan leren we wonderlijke dingen over Hem.
Als een goede vriend houd Jezus meer van ons dan wij ooit van Hem, van anderen en van onszelf zouden kunnen houden.
Hij laat ons zien hoe we kunnen leven en hoe we lief kunnen hebben op een manier die glorie brengt aan God en vervulling in ons leven.
Als een goede vriend, vergeeft Jezus ons onze zonde ondanks dat we het niet verdienen – Hij geeft zijn leven zodat wij kunnen leven.
Als een goede vriend is Jezus grappig, Hij genoot van feesten en van tijd met Zijn vrienden.
Als een goede vriend luistert Hij. Maar niet alleen dat, Hij bidt ook voor ons als Hij onze gebeden hoort. Hij heeft oog voor wat er gebeurt in ons leven.